Rakaman CCTV Tular, Lelaki Disyaki Larikan Barang Kemas Di Kedai Emas Kepala Batas

by Oh! Semput


4
SHARES
51
VIEWS
Posted on 21 May 2026 08:02:01

Tular di media sosial rakaman kamera litar tertutup (CCTV) memaparkan seorang lelaki dipercayai melarikan barang kemas dari sebuah kedai emas di Kepala Batas, Pulau Pinang sehingga mencetuskan perhatian ramai.

Kejadian itu dipercayai berlaku di Kedai Emas Permata Timur yang terletak di Kompleks Kailan apabila suspek dikatakan melarikan seutas rantai tangan emas sebelum bertindak keluar dari premis berkenaan.

Menerusi rakaman CCTV yang dikongsikan, lelaki terbabit dilihat berada di ruang pelanggan kedai sebelum berlaku insiden dipercayai kecurian tersebut. Pihak premis kemudian memuat naik rakaman berkenaan di media sosial bagi mendapatkan bantuan orang ramai untuk mengenal pasti identiti individu itu.

Dalam hantaran dimuat naik, pemilik kedai memohon sesiapa yang mengenali lelaki berkenaan supaya tampil menyalurkan maklumat kepada pihak mereka bagi membantu usaha mengesannya.

Kes tersebut turut mendapat perhatian netizen yang rata-rata bersimpati terhadap nasib pemilik premis selain berharap suspek berjaya diberkas dalam masa terdekat.

Setakat ini, belum ada kenyataan rasmi dikeluarkan pihak polis berhubung tangkapan atau jumlah kerugian dialami. Rakaman CCTV bagaimanapun dipercayai menjadi antara bahan utama bagi membantu siasatan dan mengenal pasti suspek terlibat.

Orang ramai juga dinasihatkan supaya tidak membuat sebarang tuduhan melulu atau menyebarkan maklumat tidak sahih berkaitan individu dalam rakaman sehingga pengesahan rasmi dibuat pihak berkuasa.

Rakaman CCTV Tular, Lelaki Disyaki Larikan Barang Kemas Di Kedai Emas Kepala Batas first appeared on #1 The News Malaysia.

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Related Posts
Hanya RM1 je
Popular Posts