Guru Maut Nahas di Pontian, Kereta Bertembung Lori Ketika Keluar Simpang

by Oh! Semput


5
SHARES
65
VIEWS
Posted on 15 Apr 2026 11:31:46

Seorang guru wanita berusia 37 tahun maut dalam satu kemalangan jalan raya yang melibatkan sebuah kereta dan lori di KM 2.2 Jalan Sri Menanti–Parit Sikom, Pontian, petang semalam. Mangsa yang bertugas di SMK Dato Mohd Yunos Sulaiman, Pekan Nanas itu disahkan meninggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Pontian akibat kecederaan parah yang dialami dalam kejadian berkenaan.

Ketua Polis Daerah Pontian, Superintenden Hadzrat Hussien Mion Hussain memaklumkan bahawa siasatan awal mendapati kemalangan berlaku kira-kira jam 4 petang apabila kereta jenis Toyota Vios yang dipandu mangsa keluar dari simpang Parit Basilam sebelum bertembung dengan sebuah lori jenis Isuzu yang melalui laluan utama.

Impak pelanggaran tersebut menyebabkan kenderaan mangsa mengalami kerosakan teruk, manakala pemandu lori dilaporkan tidak mengalami sebarang kecederaan. Susulan kejadian itu, pemandu lori telah ditahan bagi membantu siasatan dan kedua-dua kenderaan terlibat turut disita oleh pihak polis. Hasil ujian saringan awal air kencing terhadap pemandu lori juga didapati negatif.

Kes kini disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, yang melibatkan kesalahan pemanduan berbahaya sehingga menyebabkan kematian. Pihak polis turut meminta orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan kejadian tampil membantu siasatan bagi melengkapkan siasatan kes ini.

Guru Maut Nahas di Pontian, Kereta Bertembung Lori Ketika Keluar Simpang first appeared on #1 The News Malaysia.

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Related Posts
Hanya RM1 je
Popular Posts