Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang: Dua Daripada Tiga Individu Dikhuatiri Lemas Di Pahang Ditemukan

by Oh! Semput


5
SHARES
61
VIEWS
Posted on 07 Apr 2026 10:01:55

KUANTAN:  Seorang pelajar tingkatan dua dan nelayan yang dilaporkan hilang dalam dua kejadian berasingan di Jerantut dan Kuantan ditemukan lemas hari ini.

Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang Mohd Salahuddin Isa berkata Muhammad Danial Haikal Shamsudin, 14, ditemukan pada 4.20 petang kira-kira dua kilometer dari lokasi dia dilaporkan hilang semasa mandi sungai di Kampung Durian Hijau, Jerantut. 

Beliau berkata Mohd Ishak Ismail, 63, yang dilaporkan hilang selepas keluar dari Jeti Tanjung Api kira-kira 10 pagi Rabu lepas ditemukan di Pantai Lagenda, Tanjung Gosong, Pekan pada 6.30 petang. 

Mayat mangsa ditemukan kira-kira 32 kilometer dari Pusat Kawalan Operasi (PKO) di Pantai Sepat, Kuantan iaitu lokasi penemuan bot miliknya. 

“Mayat kedua-dua mangsa diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut,” katanya dalam kenyataan hari ini. 

Mohd Salahuddin berkata operasi di Kampung Durian Hijau bagi mencari seorang lagi mangsa Muhammad Amirul Ashraf Abdullah, 14, akan bersambung pada 8 pagi esok. #Bernama

http://www.pahangdaily.blogspot.com

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Related Posts
Hanya RM1 je
Popular Posts